HÍREK, TIPPEK

Hírek

Új képzés a Volán Autósiskolánál

2022. 05. 16. | Hírek

A Volán Autósiskola Kft. a Információs és Technológiai Minisztérium engedélye alapján 2022. május hónaptól megkezdi az árufuvarozó illetve az autóbuszos személyszállítói vállalkozás szakmai irányítóinak képzését Székesfehérváron.

Fejér megyében elsőként érhető el Képzőszervünknél ez a szaktanfolyami képzés.

A közúti közlekedés területén árufuvarozó vagy autóbuszos személyszállítói vállalkozás beindításához, és folyamatos működtetéséhez egy személynek rendelkeznie kell a szakmai irányítói (vállalkozói) vizsgával.

Fontos jogszabályi változások indikálták e képzésünk beindítását. Az európai jogszabályoknak, azon belül a mobilitási csomag rendelkezéseinek való megfelelés jegyében 2022. május 21-től Magyarországon is már csak szakhatósági engedéllyel tevékenykedhetnek azok, akik 2,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó kistehergépjárművel díj ellenében belföldi vagy nemzetközi fuvarozási szolgáltatást végeznek. A korábbi 3,5 tonnás engedélykötelezettségi határ tehát 2,5 tonnára csökken. A kötelezettség nem vonatkozik a saját árujukat szállító vállalkozásokra, csak azokra, akik fuvardíj ellenében közlekedési szolgáltatóként vannak jelen a piacon.

A szakhatósági engedély kiváltásához szükséges az árufuvarozó-vállalkozói (szakmai irányító) szaktanfolyam sikeres elvégzése.

Ez a tanfolyam jelenleg tantermi képzés keretében valósul meg, ezért az érdeklődők az induló képzések menüpontban kísérhetik figyelemmel, hogy mikor indul következő képzésünk.