Széchenyi 2020

  • Kedvezményezett neve: Volán Autósiskola és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Projekt címe: Eszözfejlesztéssel a versenyképesebb pozícióért
  • Szerződött támogatás összege: 9,97 millió Ft
  • Támogatás mértéke (%-ban): 70,00 %
  • Projekt kezdése: 2022.02.01.
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30.
  • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-06353

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozás 2012-ben alapult, fő tevékenysége járművezető-oktatás.  A Társaság B, C, D, kategóriás jogosítványok oktatásával, GKI tanfolyamok szervezésével foglalkozik, fő célcsoportja a Fejér megyében élők. Székhelyükön végzik a tanfolyamok szervezését, irodai adminisztrációt, az oktató személygépkocsi tárolását. Jelenleg saját tulajdont képez   egy busz, egy teherautó szerelvény és egy személygépkocsi, továbbá bérelnek egy buszt és egy teherautót a megnövekedett tanulói létszám oktatására.

Az autósiskola megtalálta a helyét a piacon, mert a teherautóvezetőkből és autóbuszvezetőkből nagy hiány van a munkaerőpiacon, illetve Székesfehérvár és környékén csak ez a cég foglalkozik autóbuszvezető képzéssel, illetve ez a képzőszerv kapott jogosultságot autóbuszvezető és tehergépkocsi-vezető szakmákban, hogy gyakorlati képzőhelyként működhessen. A Székesfehérvári Szakképzési Centrumban fél évente 2 osztállyal induló tehergépkocsi-vezető és autóbuszvezető OKJ-s képzések tanulói náluk végzik gyakorlati tanulmányaikat.

A Gépjárművezető alap és továbbképzéshez előírás a szimulátoron végzett oktatás, hogy a leendő hivatásos gépkocsivezetőket felkészíthessék a vészhelyzetekben történő helyes vezetési technikákra, a nem mindennapi útviszonyok vagy látási viszonyok esetén alkalmazandó vezetésre, a gazdaságos vezetési stílusra.

A 9,97 millió Ft millió forint az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás segítségével a cég székhelyén, Seregélyesen szeretne üzembe helyezni egy P&J v5.0 szimulátort, valamint 1 fő meglévő munkavállaló béréhez igényelt bértámogatást.

Eddig a Kft. az oktatás és a vizsgáztatás során megyén kívülről bérelt szimulátort szakmai személyzettel együtt. A vállalkozás célja, hogy 2022. évtől saját eszközzel és vállalkozás alkalmazásában álló szakoktatóval biztosítsa a szaktanfolyamok során a szimulátoron végzett gyakorlati oktatást és a tehergépkocsi-vezetői, illetve autóbuszvezetői kategóriás képzésbe bevonja a szimulátoron történő vezetési gyakorlatot, mert ezzel olyan helyzeteket is lehetne gyakoroltatni a gépkocsivezető jelöltekkel, amelyek a gyakorlati oktatásokon nem voltak biztosítottak eddig. Így felkészültebb gépkocsivezetőket képezhetnek ki. További cél, hogy a megvásárolt eszközzel a megye többi autósiskolája számára is tudjanak díj ellenében szimulátoros oktatást tartani, illetve, cégek és magánszemélyek részére is tarthatna vezetéstechnikai szimulációs tréninget.

A Társaság célja, hogy a közlekedésbiztonságot javítsa, ezért mindig nagy szakmai odafigyeléssel tanítják oktatóik a leendő járművezetőket. A szimulátoros program által biztosított különös lehetőségekkel többfajta vezetési szituációval ismertethetné meg tanulóit az oktató.

A járművezető képzést – és ezzel a közlekedés biztonságát is – a lehető legkorszerűbb és leghatékonyabb módszerekkel és szolgáltatásokkal kívánják támogatni.

A fejlesztés eredményeként megvalósul egy eszközbeszerzés, mellyel az eddigi bérelt eszköz helyett, saját eszközzel, költséghatékonyabban tud dolgozni és stabilabb működést tud elérni, megtudja erősíteni pozícióját Fejér megyében.