Széchenyi 2020

 • Kedvezményezett neve: Volán Autósiskola és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: Eszözfejlesztéssel a versenyképesebb pozícióért
 • Szerződött támogatás összege: 9,97 millió Ft
 • Támogatás mértéke (%-ban): 70,00 %
 • Projekt kezdése: 2022.02.01.
 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30.
 • Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.08.26.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-06353

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozás 2012-ben alapult, fő tevékenysége járművezető-oktatás.  A Társaság B, C, D, kategóriás jogosítványok oktatásával, GKI tanfolyamok szervezésével foglalkozik, fő célcsoportja a Fejér megyében élők. Székhelyükön végzik a tanfolyamok szervezését, irodai adminisztrációt, az oktató személygépkocsi tárolását. Jelenleg saját tulajdont képez   egy busz, egy teherautó szerelvény és egy személygépkocsi, továbbá bérelnek egy buszt és egy teherautót a megnövekedett tanulói létszám oktatására.

Az autósiskola megtalálta a helyét a piacon, mert a teherautóvezetőkből és autóbuszvezetőkből nagy hiány van a munkaerőpiacon, illetve Székesfehérvár és környékén csak ez a cég foglalkozik autóbuszvezető képzéssel, illetve ez a képzőszerv kapott jogosultságot autóbuszvezető és tehergépkocsi-vezető szakmákban, hogy gyakorlati képzőhelyként működhessen. A Székesfehérvári Szakképzési Centrumban fél évente 2 osztállyal induló tehergépkocsi-vezető és autóbuszvezető OKJ-s képzések tanulói náluk végzik gyakorlati tanulmányaikat.

A Gépjárművezető alap és továbbképzéshez előírás a szimulátoron végzett oktatás, hogy a leendő hivatásos gépkocsivezetőket felkészíthessék a vészhelyzetekben történő helyes vezetési technikákra, a nem mindennapi útviszonyok vagy látási viszonyok esetén alkalmazandó vezetésre, a gazdaságos vezetési stílusra.

A 9,97 millió Ft millió forint az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás segítségével a cég székhelyén, Seregélyesen helyezte üzembe a beszerzett P&J v5.0 szimulátort, valamint 1 fő meglévő munkavállaló béréhez igényelt bértámogatást.

Eddig a Kft. az oktatás és a vizsgáztatás során megyén kívülről bérelt szimulátort szakmai személyzettel együtt. A vállalkozás így a 2022. évtől már saját eszközzel és a vállalkozás alkalmazásában álló szakoktatóval tudja biztosítani a szaktanfolyamok során a szimulátoron végzett gyakorlati oktatást és a tehergépkocsi-vezetői, illetve autóbuszvezetői kategóriás képzésbe bevonja a szimulátoron történő vezetési gyakorlatot, mert ezzel olyan helyzeteket is lehet gyakoroltatni a gépkocsivezető jelöltekkel, amelyek a gyakorlati oktatásokon nem voltak biztosítottak eddig. Így felkészültebb gépkocsivezetőket képezhetnek ki. A megvásárolt eszközzel a megye többi autósiskolája számára is tudnak díj ellenében szimulátoros oktatást tartani, illetve, cégek és magánszemélyek részére is tarthatnak vezetéstechnikai szimulációs tréninget.

A Társaság célja, hogy a közlekedésbiztonságot javítsa, ezért mindig nagy szakmai odafigyeléssel tanítják oktatóik a leendő járművezetőket. A szimulátoros program által biztosított különös lehetőségekkel többfajta vezetési szituációval tudja megismertetni tanulóit az oktató.

A járművezető képzést – és ezzel a közlekedés biztonságát is – a lehető legkorszerűbb és leghatékonyabb módszerekkel és szolgáltatásokkal kívánják támogatni.

A fejlesztés eredményeként megvalósult egy eszközbeszerzés, mellyel az eddigi bérelt eszköz helyett, saját eszközzel, költséghatékonyabban tud dolgozni és stabilabban tud működni.

 • Kedvezményezett neve: Volán Autósiskola és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt címe: Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram
 • Szerződött támogatás összege: 10 millió Ft
 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.30
 • Projekt azonosító száma: GINOP-9.1.1-21

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A vállalkozás 2022-ben lett 10 éves. Mindig próbálunk fejleszteni a lehetőségekhez képest. A járművezető képzés nagyon leterhelő munka a kollégák számára, ezért szeretnénk nekik versenyképest fizetést és jobb munkakörülményeket biztosítani.

Az elmúlt évek gazdasági nehézségei, és a COVID járvány miatti többszöri szolgáltatás szüneteltetésből fakadó bevétel elmaradása indokolták, hogy gyorskölcsönhöz folyamodjunk készleteink beszerzéséhez és működési költségeink finanszírozásához.