HÍREK, TIPPEK

Hírek | Tippek

Megérkezett a vizsgamentes GKI képzés

2023. 10. 19. | Hírek, Tippek

Fejér megyében, Székesfehérváron elsőként kapta meg a Volán Autósiskola a GKI továbbképzések vagy más néven megújító tanfolyamok vizsgamentes szervezésére az engedélyt.

A Volán Autósiskola Kft. az Építési és Közlekedési Minisztériumtól 2023. október 19. napján átvette az akkreditációját a vizsgamentes GKI képzésre.


A GKI tanfolyamok indulásához még meg kell várni a Hatóság informatikai rendszerének alkalmassá tételét. Azonban a vizsgamentes GKI szaktanfolyamra történő regisztráció, és további információ tekintetében kereshetik kollégáinkat a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken. Vizsgamentes GKI tanfolyamainkat ország bármely pontjáról igénybe vehetik tanulóink, hiszen e-learning formájában is otthonról elvégezhetik.

Fontos jogszabályi változások indikálták a vizsgamentes GKI továbbképzésünk beindítását. A 24/2005 (IV.21.) GKM rendelet 2023. augusztus 24-én életbe lépő változásai teszik lehetővé a teherautó-vezetők és autóbusz-vezetők számára az 5 évenként előírt GKI tanfolyamok vizsga nélküli elvégzését. A Volán Autósiskola Kft. a jogszabály életbe lépését követően azonnal beadta a vizsgamentes GKI képzésre akkreditáció iránti kérelmét, melynek pozitív elbírálását követően, az illetékes Minisztérium 2023. októberében határozatban engedélyezte képzőszervünk részére az ország egész területén a vizsgamentes GKI továbbképzési tanfolyamok akár tantermi, akár e-learning formájában történő szervezését.

A Volán Autósiskola jelenleg – a hatósági tananyag megérkezéséig – e-mailben és telefonon is fogadja a teherautó-vezetők és autóbusz-vezetők regisztrációját a vizsgamentes GKI tanfolyamokra.